15/2016 Zakończony 10.11.2016; Ogłoszony 28.10.2016 Dostawę artykułów spożywczych oraz piekarniczych do Szpitala Rejonowego w Kłobucku ul. 11 Listopada 5 E
Kłobuck, dnia 28.10.2016 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
Nr sprawy AG.38/15/16
15_2016_ZO_Załączniki.zip (61,68KB)
14.11.2016
15_2016_ZO_Zestawienie porównania i oceny ofert.doc (45,00KB)
Zamawiający: Zespół Opieki Zdrowotnej w Kłobucku zaprasza do złożenia oferty na:
Dostawę artykułów spożywczych oraz piekarniczych do Szpitala Rejonowego w Kłobucku ul. 11 Listopada 5 E
-
Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną , wynikającą z aktualnych potrzeb
Zamawiającego dostawę artykułów spożywczych oraz piekarniczych do Szpitala
Rejonowego w Kłobucku ul. 11 Listopada 5 E.
1.1 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 1 dotyczy dostawy artykułów spożywczych.
Dostarczane artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadać właściwe atesty, certyfikaty.
Artykuły spożywcze zawarte w załączniku nr 2 do Zapytania nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/litrażu.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie wg bieżących potrzeb Zamawiającego najpóźniej w ciągu 3 dni od daty złożenia przez upoważnionego pracownika Zamawiającego zamówienia w formie telefonicznej.
Dostawy realizowane będą od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 13:00.
Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy.
1.2 Przedmiot zamówienia w zakresie zadania nr 2 dotyczy dostawy artykułów piekarniczych.
Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie wg bieżących potrzeb Zamawiającego w dniu następnym od daty złożenia przez upoważnionego pracownika Zamawiającego zamówienia w formie telefonicznej.
Dostawy realizowane będą od poniedziałku do soboty najpóźniej do godz. 06:15.
Dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko dostawcy
-
Kody Wspólnego Słownika Zamówień:
zadanie nr 1 - różne produkty spożywcze 1580000-6
zadanie nr 2 - pieczywo 15811000-6
-
Ilość i rodzaj: zgodnie z załącznikiem nr 1oraz 2 do Zapytania
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w zapytaniu ofertowym części zamówienia - zadania od 1 do 2 .
-
Termin realizacji zamówienia: 01.01.2017 – 31.12.2017r.
-
Miejsce lub sposób uzyskania zapytania ofertowego: osobiście w siedzibie zamawiającego – Zespół Opieki Zdrowotnej w Kłobucku, ul. 11 Listopada 5 C lub na stronie internetowej – www.zozklobuck.com.pl
-
Miejsce lub sposób uzyskania informacji określającej szczegółowe warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia: wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują pisemnie. Pytania muszą być skierowane na:
adres: 42-100 Kłobuck, ul. 11 Listopada 5 c
faks: 034 317-23-01 lub adres e-mail:
Osobą ze strony zamawiającego upoważnioną do kontaktowania się z wykonawcami jest: spec. ds. zamówień publicznych mgr Katarzyna Bigosińska , tel. 034 317-22-06 wew. 127.
-
Kryteria wyboru ofert: najniższa cena
-
Wymagania, jakie powinni spełniać wykonawcy zamówienia w zakresie dokumentów i oświadczeń:
-
Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik nr 1 do Zapytania
-
Wypełnione i podpisane formularze asortymentowo-cenowe dla zadanie nr 1 oraz zadania nr 2 – odpowiednio załącznik nr 2 i załącznik nr 3
-
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia udziału w niniejszym zapytaniu ofertowym , wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert ( złożony w formie kserokopii poświadczony „za zgodność z oryginałem” przez osobę upoważnioną) lub wydruku komputerowego w zależności od składanego zaświadczenia ze strony internetowej Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej RP lub Krajowego Rejestru Sądowego .
-
4).Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób
składających ofertę, o ile fakt nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych
5). Parafowany projekt umowy- załącznik nr 4
6).Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – załącznik nr 5
7).Oświadczenie Wykonawcy – załącznik nr 6 do Zapytania
-
Sposób przygotowania oferty: ofertę należy sporządzić w języku polskim, w formie pisemnej, umieścić w zabezpieczonej kopercie i opisanej w następujący sposób: nazwa i adres zamawiającego, nazwa i adres wykonawcy, z adnotacją „Zapytanie ofertowe nr sprawy AG.38/15/16 do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę artykułów spożywczych i piekarniczych ”
-
Miejsce i termin złożenia ofert: ofertę należy złożyć do dnia 08.11.2016 r. , do godziny 9:00 w siedzibie zamawiającego – Zespół Opieki Zdrowotnej w Kłobucku, ul. 11 Listopada 5 C, sekretariat, piętro I.
-
Miejsce i termin otwarcia ofert: otwarcie ofert nastąpi w dniu 08.11.2016 r. o godzinie 9:30 w siedzibie zamawiającego – Zespół Opieki Zdrowotnej w Kłobucku, ul. 11 Listopada 5 C, sala narad
-
Wykonawca może zwrócić się pisemnie do zamawiającego o wyjaśnienie treści zapytania ofertowego , jednak nie później niż na 3 dni przed upływem terminu składania ofert.
-
Zamawiający ma prawo żądać od wykonawcy uzupełnienia dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu
-
Zamawiający zastrzega sobie prawo do przesunięcia terminu składania ofert oraz do unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
-
Załączniki składające się na integralną część Zapytania Ofertowego:
Załącznik nr 1 – formularz ofertowy
Załącznik nr 2 – formularz asortymentowo-cenowy dla zadania nr 1
Załącznik nr 3 - formularz asortymentowo-cenowy dla zadania nr 2
Załącznik nr 4 – projekt umowy
Załącznik nr 5 – Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Załącznik nr 6 – Oświadczenie Wykonawcy
………………………………
Kierownik Zamawiającego